Za medijeKandidati za svetnike na Listi Gregorja Macedonija

Novo mesto, 10. september 2014 – Ob roku za vložitev kandidatur za županske kandidate in svetniške liste na letošnjih lokalnih volitvah je svojo kandidaturo zdaj tudi uradno potrdil Gregor Macedoni. V nedeljo, 5. oktobra 2014, se bo skupaj z neodvisno listo (Lista Gregorja Macedonija) potegoval za naslednji štiriletni mandat za vodenje Mestne občine Novo mesto.

Na konferenci za medije se je Macedoni zahvalil vsem tistim, ki so kandidaturo omogočili – predvsem občanom in občankam, ki so v dobrem tednu dni zagotovili zadostno število glasov podpore. Poudaril je, da bo njegova kandidatura ZA VSE OBČANE. Povedal je še, da je motivacijo in pogum dobil že lansko jesen s sodelovanjem v Iniciativi Novo mesto 2020. Zlasti podpora, ki mu jo občani Novega mesta vsakodnevno izkazujejo, kaže, da je vredno vztrajati, saj v Novem mestu kljub splošnemu prepričanju obstajajo posamezniki in skupine, ki jim je mar za razvoj skupnega okolja in so pripravljene sodelovati pri uresničevanju zastavljenih strateških programskih izhodišč, zapisanih v programu NOVO MESTO 2020.
Kandidata je predstavil Boštjan Grobler, ki je izpostavil, da ima Gregor Macedoni vse potrebne kompetence za dobrega župana. Doslej je že dokazal, da je ustvarjalen, vizionarski, sposoben oblikovati in uspešno voditi tim. Izkazal se je v vodenju velikih projektov, hkrati pa nikoli ni pozabil na pomembne malenkosti in ranljive posameznike. Odlikuje pa ge še lastnost, ki je mnogi v dosedanjih občinskih strukturah niso premogli – izrazit občutek za družbeno odgovornost.
Na dogodku, ki se je odvil v Knjigarni Goga na Glavnem trgu, so se predstavili tudikandidati za svetnike na Listi Gregorja Macedonija. “Listo sestavlja zelo močna ekipa, ki se lahko s svojimi znanji in izkušnjami loti katerekoli naloge ali izziva. Sestavljajo jo posamezniki različnih starosti in strokovnih področij. Pokrili smo široko geografsko zastopanost posameznih delov občine. Smo skupina ljudi, ki smo v preteklosti na različnih področjih že dokazali, da znamo in zmoremo,” je listo predstavil Macedoni. Poudaril je, da na njej ni posameznikov, ki bi bili osebno ali eksistenčno vezani na novomeški javni sektor in da je to tisto, na kar naj bodo občani pozorni pri volilnem odločanju. Ravno osebni interesi so se v preteklosti postavljali pred skupni, javni interes. Dodal je, da so si zbrani na njegovi listi enotni v prepričanju, da je drugačen način vodenja tisto, kar lahko obrne novomeško krivuljo uspeha navzgor. “Z malimi, a strateškimi koraki, ki privedejo do večjih rezultatov, se s pravo ekipo doseže marsikaj“, je zaključil Macedoni.

 

Za več informacij smo vam na voljo na info@gregormacedoni.si. Fotografije so na voljo za uporabo ob pripisu ‘Foto: Lista Gregorja Macedonija’.