Novice

Kandidaturo za tretji mandat je po uspešnih osmih letih županovanja že marca 2022 napovedal dosedanji župan Gregor Macedoni s svojo nestrankarsko listo, Listo Gregorja Macedonija. 20. oktobra 2022 se pričenja volilna kampanja za volitve, ki bodo tretjo nedeljo v novembru.

Da je kontinuiteta recept za dolgoročni razvoj in perspektivno prihodnost pokaže primerjava občin, kjer so na oblasti župani več zaporednih mandatov s tistimi, kjer se župani oziroma županje menjavajo iz mandata v mandat. To je tudi eden od razlogov, da se je aktualni župan še vedno pripravljen boriti za vse tiste razvojne zgodbe, ki so še pred Novim mestom: “Vse tiste rane, ki jih je Novo mesto imelo po desetletjih neaktivnosti smo nekako sanirali, vse kar ostaja so pravzaprav državni projekti, kjer pa je še kako pomembno, kdo sedi za pogajalsko mizo v Ljubljani. V preteklih letih smo delovali korektno in resno, bili smo vztrajni in tudi zoprni, zato želimo z delom nadaljevati in zaključiti razvojni cikel, katerega bo nekako okronal ravno ta, tretji mandat. Verjamem, da se to logično sliši tudi občankam in občanom ter da bodo to kontinuiteto dobrega dela podprli tudi na volilno nedeljo,” je povedal Gregor Macedoni po predstavitvi kandidature na konferenci za medije v restavraciji Fink&Situla.

Županski kandidat se že četrtič v boj za pisarno na rotovžu podaja s podporo volivcev, ki je bila zbrana že v prvih šestih dneh, podpisane obrazce tako za kandidaturo za župana kot za kandidaturo za svetniško listo pa so oddali do roka.

Pri zbiranju podpore so že razkrili svoje štiri zaveze za nove štiri leta razvoja.