NoviceZa medije

Novo mesto, 7. oktober 2014 – Ob uvrstitvi v drugi krog županskih volitev in  dobremu rezultatu Liste Gregorja Macedonija se želimo vsem občankam in občanom zahvaliti za podporo, ki smo je bili deležni na lokalnih volitvah v nedeljo, 5. oktobra 2014. Podporo občank in občanov vidimo kot potrditev dosedanjemu delu in našemu programu ter predvsem kot odločitev za spremembe.

Glas sprememb za drugačen način vodenja občine je v prvem krogu volitev predstavljalo več kandidatov, ki smo v seštevku prejeli mnogo več glasov, kot t.i. mavrična koalicija, ki naj bi nadaljevala začeto dediščino župana Muhiča. Zato verjamemo, da bodo tudi v drugem krogu, volivke in volivci v večini potrdili odločitev, da je način vodenja občine potrebno spremeniti in da novomeška občina začne izkoriščati razvojne priložnosti.

Verjamemo, da praksa, ko se strankarske koalicije, ki temeljijo na kadrovskih dogovorih, sklepajo pred zaključkom volitev ni prava in da je to eden glavnih razlogov za neuspešno delo občinske uprave v zadnjih dveh mandatih. Po našem prepričanju je edini pravi dogovor, neposreden dogovor z volivci za transparentno in nekoruptivno delo župana in občinske uprave, ki mora temeljiti na strokovnosti in strateških prioritetah ter upoštevati interese vseh občanov.

Zato bomo s kampanjo za drugi krog županskih volitev nadaljevali v istem duhu kot do sedaj: poudarjamo, da je mogoče našo občino voditi drugače, kar bo nedvomno prineslo rezultate ob spremenjeni miselnosti in načinu dela občinske uprave. To je temelj, na katerem se lahko začne izvajati nujne projekte, ki se jih je v zadnjih osmih letih nabralo veliko.

Želimo si, da bo kampanja konstruktivna, čeprav se hkrati zavedamo, da se posamezniki in interesne skupine bojijo sprememb na čelu občine in so zato pripravljeni narediti marsikaj. Kot do sedaj, tudi v prihodnjih 14 dneh, ne bomo z nezakonitim oglaševanjem onesnaževali prostora ob naših ulicah in cestah, temveč bomo oglaševanje izvajali na za to predvidenih mestih. Veseli pa smo, da je novomeška  občinska uprava v soboto, 4. oktobra 2014, po enem mesecu nezakonitega oglaševanja večine županskih kandidatov, le pozvala organizatorje kampanj, da v 3 dneh odstranijo nepravilno postavljene panoje v obcestnem prostoru.

Želimo si čim višje volilne udeležbe in zato pozivamo vse volivke in volivce, ki ne želijo, da se nadaljuje z začetim v prejšnjih dveh mandatih, k oddaji glasu v nedeljo, 19. oktobra 2014, za Gregorja Macedonija, za nov način vodenja, ki bo nekoruptiven, povezovalen in usmerjen h konkretnim rezultatom.

 

Foto: Barbara Oprčkal, Siol.net

Sporočilo v datoteki – [datoteka]