NOVO MESTO. V petek, 22. avgusta 2014 je Gregor Macedoni na Novem trgu, kjer je tudi stojnica za zbiranje podpisov za podporo županski kandidaturi in kandidaturi liste za občinski svet, ob podpori Iniciative Novo mesto 2020 uradno najavil svojo kandidaturo za županske volitve. Na lokalnih volitvah bo nastopil kot neodvisen kandidat s podporo volivcev. Na novinarski konferenci so poleg Gregorja Macedonija sodelovali še dr. Janez Povh, dr. Marijan Dović in Boštjan Grobler.
Gregor Macedoni, 41-letni Novomeščan, poročen in oče 4 otrok je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike in  zaposlen v družbi Trimo MSS, d.d. kot izvršni direktor, je bil že na prejšnjih volitvah deležen velike podpore volivcev. V vmesnem obdobju pa  je z delom dokazal, da zmore in zna. Kot je dejal, se zaveda odgovornosti za spremembe in drugačen način vodenja novomeške občine, ko se bo 5. oktobra skupaj s somišljeniki podal v tekmo na lokalnih volitvah.
Boštjan Grobler je poudaril, da ima Gregor Macedoni sposobnosti  vodje z izredno družbeno odgovornostjo, dr. Marijan Dović pa je prepričan, da bi v Novem mestu, ki ima izreden potencial ob pravi viziji, ljudje lahko s ponosom bivali in delovali.
Iniciativa Novo mesto 2020  je skupina aktivnih Novomeščanov, ki je v zadnjih mesecih skušala odgovoriti na vprašanje strateških prioritet Mestne občine Novo mesto in je preko serije javnih tribun oblikovala program razvoja novomeške občine do leta 2020. Ugotovili so, da je z medsebojnim poslušanjem ter združevanjem znanj in izkušenj možno narediti veliko. Kot je poudaril dr. Janez Povh pa je bilo v preteklosti kar nekaj mandatov, ki jih označujejo kot obdobje izgubljenih priložnosti. Prepričani so, da je najbolj neposredna pot do sprememb prevzeti odgovornost za upravljanje občine.

Foto: Ema Koncilija